<
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólam

Szia, Nóra vagyok 

Ötvös, ékszerkészítő, webáruház tulajdonos, marketinges, csomagoló, raktáros, social media manager, pénzügyes, anyagbeszerző, és minden, ami a Nora's. 

Amióta az eszemet tudom, mindig is érdekelt a művészet, ami gyermekkoromban inkább a rajz volt, majd nagyobb koromban már a szobrászat, festészet lettek a kedvenceim. Óvodás koromban divattervező szerettem volna lenni, és máig emlékszem, ahogy a királylányok hatalmas estélyiruháit terveztem meg. 

Ahogy felnőttem, nem találtam a helyem a világban. Sok mindent elkezdtem tanulni, de végül mindet feladtam, egyik sem én voltam. A művészetektől messze sodródtam mindaddig, ameddig nem kerültem egy szálloda recepciójára Budapesten 2017 márciusában. Az itt megkapott kevéske jattomból vettem néhány gyöngyszemet egy kreatív boltban, majd ezt nem szándékosan, de eladtam az éjszakai takarítónéninknek. (Hogy lehet nem szándékosan eladni? Úgy, hogy nem tukmáltam, megtetszett neki, és konkrétan levette rólam). 
Itt kezdődött a Nora's. 

3 hónapig készítettem elő a terepet: tanultam arról, hogy hogyan indítsunk webáruházat, milyen feltételek kellenek, hogyan s miként kezdjek bele ebbe a számomra még idegen helyzetbe. 
2017 augusztusában odaálltam a főnököm elé, és közöltem, hogy ne haragudjon, de felmondok. Vállalkozó leszek. 2017. szeptember 6-án megalakult és elindult újára a Nora's. 

Rengeteget tanultam a pályám során, hiszen nem volt sem tapasztalatom, nem volt aki mutassa az utat, így azt magamnak tapostam ki. 
Viszont éreztem, hogy nem vagyok hiteles azért, mert ékszerekkel foglalkozom, mégsem tanultam róluk soha semmit. Ezért 2020-ban elkezdtem egy ötvös képzést, melyet 2022-ben jeles érdemjeggyel végeztem el, ami azt is mutatja, hogy nem csak elhivatottságom, de szakmai tudásom is van ahhoz, hogy a legszebb ékszereket hozzam el nektek napról napra. 

2021-ben megszületett a kislányom, így azóta mellette vállalkozom. Vállalkozásomat otthonról, egy budapesti kertvárosi házikóból, annak is a tetőterében kialakított 30 nm-s műhelyéből irányítom, de már megtalálható vagyok az 5. kerületi OPEN Showroomban is, ahol személyesen veheted át a rendelésed. 

2023 szeptemberében a Budapesti Gazdasági Egyetem kereskedelem -és marketing szakos hallgatója lettem, mert úgy éreztem, hogy a megszerzett ötvös bizonyítványom még nem elég ahhoz, hogy egyszer egy nagy cég vezetője lehessek.

Küldetésem, hogy olyan ékszereket és ajándéktárgyakat adjak ki a kezeim közül, amiket az ember nem porfogóként száműzi egy polcra, hanem akár minden napos használatban tündököljenek. 

A jövőbeni célom az, hogy egy "igazi" üzletet nyithassak, és ne csak webáruházként működjek. :)