<
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
NONAP10 kuponkóddal 10% kedvezmény március 1-ig!

Mi a gyűrűméretem?

A gyűrűméret 
A gyűrű méretének ismerete elengedhetetlenül fontos a gyűrű kiválasztása során. 
Bár a legtöbbünk ujja tolerál 1-1 szám eltérést- hiszen a saját ujjunk sem egyforma vastag minden nap, de a nagyobb eltérés már kényelmetlenséget tud okozni. 

A gyűrű méretének megállapítása:
Akkora a gyűrű mérete, amekkora a belső kerülete miliméterben, melyet két egyszerű módszerrel megállapíthatsz, ha nem tudod a méretet: 

 

1. Meglévő gyűrűnk belső átmérőjének lemérése: 
Le tudod mérni vonalzóval is, de a pontos méret meghatározásához inkább a tolómérőt ajánlom. 
Ha megvan a gyűrű átmérője, egyszerűen kiszámíthatod belőle a kerületét (átmérőx3,14 (pí), vagy az alábbi táblázat szerint láthatod annak értékét. (Azaz pl: ha a gyűrűd átmérője 18,8 mm ,akkor a választandó gyűrűméret az 59-es méret. 

2. Az ujj kerületének lemérése: 
Vágj le 8-10 cm hosszú, 3 cm széles papírcsíkot, /vagy fonal, cérna, szalag is megteszi) tekerd kényelmesen az ujjad köré, hogy kényelmes legyen. Az érintkezési pontot jelöld meg, majd egy vonalzó segítségével mérd le, hogy hány miliméter. Ez a módszer is megadja a kerületet, azaz a kiválasztandó gyűrűd méretét. Ahány mm jön ki, annyi a gyűrű méreted. Ennél a módszernél vedd figyelembe a bütyköt, amin a gyűrűnek át kell mennie akkor is, ha az ujj egyébként vékonyabb, így e szerint korrigáld a gyűrűméretet. 

 

3. Szakember segítsége ékszerboltban (akár nálunk is elérhető a tanácsadás! :) ) 
A szakemberek erre alkalmas eszközökkel (gyűrűmérő rúd, ujjmérő karikasor, stb) által biztosan a helyes méretet tudod meg! :)

Előzetes bejelentkezés alapján tudok neked ebben segíteni, rendelkezem gyűrűméret megállapítására alkalmas eszközökkel.