<
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jótállás, garancia

Garancia, jótállás 

VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS 

Az átvételtől számítva 14 napon belül bármikor meggondolhatod magad és visszaküldheted a terméket, és mi visszautaljuk az árát.
A vásárlástól való elállás feltételei: 

 • Az elállás az átvételtől számítva 14 napon belül gyakorolható azokra a termékekre, amik nem egyedileg készültek.
  A terméket hibátlan/sértetlen/nem használt állapotban kell visszajuttatnod hozzánk . Az ezzel járó szállítási -és csomagolási költség sajnos téged terhel. 
 • Az egyedileg rendelt termékekre (pl. egyedi fotós, egyedileg gravírozott termékek) nem tudunk elállási jogot biztosítani. (erre vonatkozó törvény: 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól - Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye (jogtar.hu)  
 • A termék árát 14 napon belül utaljuk vissza részedre. 
 • Utánvéttel feladott csomagokat nem áll módunkban átvenni, az utánvétes csomagokat minden esetben elutasítjuk és bontatlanul visszaszállíttatjuk a feladó részére. 
 • Amennyiben több terméket rendeltél egyszerre, az elállási jogot részben, egy darab termékre is gyakorolhatod.

 

JAVÍTÁS

Ékszereinkre 2 hónap javítási garanciát vállalunk. 

 • Ha az átvett árucikk hibásan érkezett, vagy a szállítás során megsérült, kérünk, ezt mihamarabb (de maximum 14 napon belül) jelezd ügyfélszolgálatunknak e-mailben, hogy kicserélhessük/megjavíthassuk a terméket. (Ha a hiba a futárszolgálatnak illetve a mi rovásunkra felróható, ebben az esetben téged nem érint plusz költség) Amennyiben a javítás nem lehetséges a két hónapon belül vásárolt termékre, úgy kicseréljük egy, az eredetivel teljesen megegyező új ékszerre/kulcstartóra. Amennyiben a javítás alapanyaghiányból, vagy bármilyen vis maior esetén nem tudjuk javítani, közösen keresünk egy megoldást (levásárlás, másik ékszer választása, nem hordott ékszer esetén elállás) 
   
 • Ha az ékszer használat közben, a vásárlástól számított 2 hónapon belül elszakad/megnyúlik/eltörik, a javítást ingyenesen vállaljuk, csupán az oda-vissza szállítási költséget szükséges állnod, melyet előreutalás után tudsz rendezni (a szállítási költségeket lásd itt: Szállítás (norashungary.hu) 
   
 • 2 hónapon túli sérülések (szakadás/nyúlás/törés) javítását az alábbi áron tudjuk vállalni az oda-vissza szállítási költségen felül: 
  • Karkötő újrafűzése: 500 Ft /karkötő
  • hiányzó gyöngyök pótlása karkötő esetén: 50-100 ft/db ( a gyöngy fajtájától függően)
  • kulcstartó felirat/fotó újra ragasztása: 500 Ft /kulcstartó
  • kulcstartó hiányzó feliratának/fotójának pótlása: 500 Ft/ fotó/felirat 
  • charmok pótlása: 150-990 Ft/db (a charm típusától, egyedi feliratától, anyagától függően)
  • használatból eredő kopott gyöngyök/charmok cseréje: 50-150 Ft/gyöngy/charm 

Amennyiben a javítandó ékszerből semmi nem maradt (példa: elszakadt a vízben és elsodorta a víz, porrátört), sajnos nem tudjuk javítani/pótolni két hónapon belüli vásárlás esetén sem, így a termék teljes árának megfizetése szükséges. 
 

 • A javítási garancia nem vonatkozik az ékszer nem rendeltetésszerű használatából eredő hibákra (pl. karcolások, deformálódás, eltörés, elszakítás , termál vízben hordás, nem megfelelő tárolás, nem megfelelő tisztítás, sósav, termék szándékos tönkretétele) 

  Továbbá elveszíti a javítási garanciáját az az ékszer, melyen a kézhezvételhez képest bármilyen átalakítást, változtatást (méret igazítás, kőcsere, javítás stb.) végzel, vagy harmadik fél által (pl. ötvös) végeztetsz
  .
 •  Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, bontatlanul visszaküldésre kerül a feladó részére.

CSERE

KARKÖTŐ ESETÉN:
Amennyiben a karkötő mérete nem megfelelő, két eset lehetséges a cserét illetően: 

 1. Nem jó méretet adtál meg a karkötő méretválasztójában. Ebben az esetben visszaküldöd nekünk a karkötőt, mi azt díjmentesen átszabjuk a kért méretre (a vásárlástól való két hónapon belül), majd futárral visszaküldjük Neked, VAGY cserecsomaggal tudjuk cserélni. 
  Amennyiben díszdoboz is tartozott a rendelésedhez, azt nem szükséges visszaküldened, felesleges többletköltséget jelent. 

  A CSOMAGCSERE MENETE GLS futárszolgálat esetén: 
 • Jelezd kérlek e-mailben, hogy a méret nem megfelelő, milyen méretet kérsz a régi helyett. 
 • A cserecsomagot GLS futárszolgálattal küldjük a megrendelésben megadott címedre. 
 • A cserélni kívánt karkötőt kérlek csomagold be, és hamarosan érkezik a futár, akinél a csomagcímke lesz, és a cserecsomag, ami a jó méretű karkötőt tartalmazza. 
 • A futárnak szükséges fizetned 1890 Ft-ot, ami a cserecsomag szállítási díját tartalmazza. 
 • A futárnak kérlek add oda az előre gondosan becsomagolt, cserélni kívánt karkötőt, ő pedig ráragasztja a címkét, és elindul a csomag hozzám. 

Ez egy kényelmi szolgáltatás. 


A másik verzió: 

 • Jelezd kérlek e-mailben, hogy a méret nem megfelelő, milyen méretet kérsz a régi helyett. 
 • A cserélni kívánt karkötőt feladhatod címünkre szabadon választott futárszolgálattal (posta, FoxPost, Packeta, MPL, stb.) A szállítási költséget a vásárló állja. 
 • A karkötőt tudom javítani is, de ki tudom cserélni is a megfelelő méretre
 • Ezt követően visszaszállítom az előzetesen megbeszélt szállítási móddal, melynek költségét a vásárlónak szükséges állnia, előreutalással. 
   

A mi hibánkból lett rossz méretben elkészítve a karkötő (példa: 16 cm hosszút kértél, de mi óriási, 23 cm méretben küldtük el)  Ebben az esetben visszaküldöd a karkötőt, mi átszabjuk a kért méretre, majd futárral visszaküldjük azt Neked VAGY GLS cserecsomagot küldünk. Neked semmilyen költséget nem kell kifizetned.

 • A cím, ahová vissza tudod küldeni a termékeket Nora's Hungary Bt. 1183 Budapest, Csörötnek utca  6/B.
 • Garanciális kérdésekben a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletnek megfelelően járunk el.

További felmerülő kérdések esetén keresd ügyfélszolgálatunkat hétköznapokon 14-16 óra között (e-mail:info@norashungary.hu)

 

A webáruházban kapható, a Fogyasztó megrendelésére egyedileg legyártott, a Fogyasztó igényeinek megfelelő tulajdonságokkal rendelkező termékeknél alapesetben az elállási jogosultság nem gyakorolható. (45/2014. (II.26.) Korm. rendelet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti részletes szabályai, 29. § C pont: A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivétel, c) * olyan nem előre gyártott áru esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan áru esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; forrás: www.fogyasztovedelem.kormany.hu)
 


Mennyi ideig tart a garanciális javítás?

 • A garanciális javítás ideje cégünk  leterheltségétől és az esetleges hiányzó pótalkatrészek érkezésének idejétől függ. Némely esetben az alapanyag beszerzés 1-3 hét is lehet. A javítási időről tájékoztatást küldünk ki minden esetben. 
 • Tapasztalataink szerint átlagosan 3-4 munkanapot vesz igénybe a termék garanciális javítása.A karkötőket dupla szilikon gumira fűzzük, jelenleg ez a legerősebb, amit használunk minden karkötőnél. 
A karkötők élettartamát úgy tudod növelni, ha nem viseled sportolás, úszás, szaunázás, fürdés vagy mosogatás közben.Az oda-vissza szállítási díj a vevőt terheli. 

Minden esetben szükséges visszaküldeni a megmaradt darabokat,. 
Nem tudunk ingyen ékszert biztosítani a karkötő hibásodásának bizonyítéka nélkül.
Elhagyás, elvesztés esetén az elállás/garancia/csere/javítás nem gyakorolható, minden esetben szükséges egy új rendelést leadni/teljes áron megvásárolni az adott terméket. 


Garanciális javítás során utánvétes szállítással nem áll módunkban sem átvenni, sem visszaküldeni a javítandó/javított termékeket. 

A szállítási költségek előreutalás után: 

GLS futárszolgálattal 
házhozszállítással: 990 Ft
GLS csomagpontra: 800 Ft 
FOXPOST csomagautomata:
950 Ft 
Packeta csomagpont: 800 Ft 
Postai ajánlott elsőbbségi küldeményként: 725 Ft (amennyiben nem haladja meg a 2,5 cm magasságot. A 2,5 cm magasságot meghaladó csomagot postán maradóként küldjük) 

Amennyiben a cserélni/javítani kívánt terméket szabadon választott futárszolgálattal/csomagküldővel adod fel részünkre, kérlek gondoskodj a termék megfelelő biztosításáról (pl ne add fel sima levélként, ami nem nyomonkövethető, eltűnhet, könnyen kilophatják a tartalmát). 
Az elveszett csomagokért/levelekért felelősséget nem vállalunk, a felelősség a visszaküldőt terheli. 

 

Jelen dokumentum a Nora's Hungary kizárólagos tulajdonát képzi. A webáruházban található tartalom részben vagy egészben másolható és felhasználható 50.000 Ft/nap díj ellenében, és a felhasználással elfogadod ezt a feltételt.